Informatie Download
Jean Frédéric Schall 1752 Straatsburg (Frankrijk) - 1825 Parijs (Frankrijk)

Morgentoilet 1780-1820

 • Meer over kledij

  Dit artikel behandelt de geschiedenis van de mode en het kostuum in Europa, vanaf Rome tot de Eerste Wereldoorlog.De geschiedenis wordt ingedeeld naar tijdperken en periodes, die toonaangevend waren. Vaak was een hof of een stad toonaangevend, wat in de mode was. Deze chronologische beschrijving baseert zich dus op de haute couture en toonaangevende mode.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Wat is rococo meer dan bochtige lijnen

  De Rococo stijl was elegant met een voorkeur voor asymmetrie. Het was geintroduceerd door de maitresse van de Franse koning Louis XV, Madame du Pompadour. Engelstalige video.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Een Franse Rococo schilder met muziek van Händel

  Filmische beelden van schilderijen van Schall.

  Lees meer
 • Wie was Jean-Frédéric Schall

  Jean-Frédéric Schall, 1752 te Strasbourg- Paris 1825, schilder van genrestukken.

  Lees meer
 • Wat is Rococo

  Rococo is een Europese stijlperiode in de beeldende kunsten, die haar hoogtepunt beleefde tussen 1730 en 1760. De naam is afgeleid van het Franse woord rocaille, een asymmetrisch schelpmotief dat in de 18e-eeuwse barok veel gebruikt werd in met name de toegepaste kunst. Het woord rocaille gaat terug op de Franse woorden roc (rots) en coquilles (schelpen) en geeft aan dat het vooral om een decoratieve stijl gaat.

  Lees meer
 • Wat is een genrestuk

  Een genrestuk of genretafereel is een begrip uit de Europese en Amerikaanse schilderkunst en duidt op een schilderij met een voorstelling uit het dagelijkse leven of uit de alledaagse omgeving. Genre als erkend schilderkundig onderwerp ontstond pas in de 16e eeuw in Brabant, met de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude.

  Lees meer