Informatie Download
Otto van Rees 1884 Freiburg (Duitsland) - 1957 Utrecht (Nederland)

Ontwerp voor glas-in-loodraam z.j.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Antikunst

  De Dada-beweging maakte antikunst met de bedoeling om te choqueren. Gewone dingen werden tot kunst verklaard. Hier een korte video met voorbeelden.

  Lees meer
 • Klein Kasteel in Deurne

  Otto van Rees (1884-1957) kwam met zijn gezin in januari 1923 vanuit Oosterhout in Deurne wonen op het Klein Kasteel aan het Haageind.

  Lees meer
 • Neo-impressionisme

  Neo-impressionisme is de benaming voor een schilderstijl die in het midden van de jaren 1880 ontstond in Frankrijk met Georges Seurat en Paul Signac als belangrijkste initiators. Het neo-impressionisme gaat uit van een schildertechniek waarbij geen streken of vlakken op het doek worden aangebracht, maar stippen of eventueel streepjes.

  Lees meer
 • Fauvisme

  Fauvisme is een uit Frankrijk afkomstige expressionistische stroming in de schilderkunst die begin 20e eeuw ontstond. Het fauvisme kenmerkt zich door het gebruik van felle, nauwelijks gemengde kleuren. De stroming staat aan het begin van de moderne kunst en vond haar voortzetting in de schilderkunst van de 20e eeuw.

  Lees meer
 • Dadaïsme

  Het dadaïsme of kortweg dada was een culturele beweging die tijdens de Eerste Wereldoorlog begon in Zwitserland. De kunstenaars van dada hielden zich bezig met mengvormen van beeldende kunst, poëzie, theater en grafisch ontwerp.

  Lees meer
 • Krijt

  Kunstenaars kunnen krijt gebruiken in hun kunst (tekeningen, schilderijen); het is vaak een bestanddeel van pastelkrijt. Kunstschilders gebruiken krijt als schetsmateriaal of als voorbereiding voor een schilderij.

  Lees meer