Informatie Download
Arno Kramer 1945 Winterswijk (Nederland) -

Tafelblad 1987

Arno Kramer blijft in zijn poëtische tekeningen, onafhankelijk van het formaat, altijd op zoek naar weerstand die hem verder moet brengen naar het uiteindelijke resultaat. Hij verbeeldt die weerstand door het zichtbaar aftasten naar de balans tussen de abstracte en figuratieve delen in het werk. In het onderwerp van zowel zijn tekeningen als zijn gedichten blijft de natuur met zijn dieren een belangrijke aanleiding. In de tekeningen van soms wel 200 x 360 cm regeren dieren als hazen, zwanen en herten. Een enkele keer is het een landschap, een ‘verguisd’ Iers stadje of de stad New York. De keuze tussen houtskool, krijt en potlood bepaalt de sfeer in het werk zoals de toon in een gedicht.

 • Houtskool

  Het woord houtskool ontleent zijn betekenis aan de ontleding van hout. Doordat houtskool zwart afgeeft en sterk aan zijn ondergrond bindt, leent het zich ook voor artistieke doeleinden als tekenen.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Kunst on Location 2017

  Arno Kramer blijft in zijn poëtische tekeningen altijd op zoek naar weerstand die hem verder moet brengen naar het uiteindelijke resultaat. De natuur is in zijn tekeningen en gedichten een belangrijke aanleiding. De keuze tussen houtskool en potlood bepaalt de sfeer in het werk zoals de toon in een gedicht.

  Lees meer
 • Wie is Arno Kramer

  Arno Kramer (1945) is een Nederlandse beeldend kunstenaar, curator en dichter. Hij heeft zich in de loop der jaren steeds meer toegelegd op het tekenen. Naast de tekeningen op papier maakte hij ook grote werken direct op de muur.

  Lees meer