Informatie Download
Cornelius Rogge 1932 Amsterdam (Nederland) -

Zilveren hangende zak 1976

Het oeuvre van beeldhouwer Cornelius Rogge bestaat uit een opeenvolging van ‘families’ van werken die op het oog dikwijls zeer verschillend zijn. Al deze werken hebben gemeen dat ze associaties oproepen met onbekende werelden en vergeten rituelen uit een ver verleden. Hij wil slechts attributen aanreiken die associaties op gang brengen. Volgens hem wordt een kunstwerk niet bewust gecreëerd, maar bestaat het al ergens in de maker, die het vervolgens ontdekt, onthult en opgraaft. Hij daalt af in de krochten van zijn ziel om een vorm te vinden voor flarden van herinneringen en halfvergeten indrukken. Het resultaat is een zeer persoonlijke mythologie, die geen afgeronde verhalen of logische inhoud kent. Het werk van Cornelius Rogge gaat ook over tijd. Over wat tijd met ons en met de wereld doet. Hij is eigenlijk een vierdimensionale beeldhouwer.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Paul van Vliet ontmoet beeldhouwer Cornelius Rogge 2

  Cabaretier Paul van Vliet bezoekt Cornelius Rogge op zijn boerderij bij Beekbergen en toont zijn expositie bij het Kröller-Müller museum. De film van Michael Rogge duurt 9 minuten en is gepubliceerd in 2010.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Paul van Vliet ontmoet beeldhouwer Cornelius Rogge 1

  Cabaretier Paul van Vliet interviewde Cornelius Rogge. Hij vertelt in dit eerste deel over zijn innerlijke roerselen. De film van Michael Rogge duurt 8:37 minuten en is gepubliceerd in 2010.

  Lees meer