Informatie Download
Frank van Hemert 1956 Kerkrade (Nederland) -

31 is zelfs minder dan 33 1987-1988

Frank van Hemert werkt vrijwel uitsluitend in reeksen waarin hij belangrijke thema's van het menselijk bestaan centraal stelt. De series dragen titels als You-Me (over liefde, seksualiteit, het opgaan in elkaar), Laatste slaapkamer (over de dood) en Secret Survivors (over lichaamsdelen, zoals hoofden, handen, armen en rompen). Zijn andere series gaan over onderwerpen als: geboorte, leven en dood, hoop, waanzin en verlossing, eenzaamheid en verlangen, afzondering en terugkeer, zelfbeschadiging en overleven. Alhoewel Van Hemert over de thematiek van al zijn series talloze gedachten heeft gevormd, laat hij zijn voorstellingen aan de toeschouwer het liefst open voor verschillende interpretaties. Daarom schept hij in zijn werk altijd een bepaalde spanning tussen direct herkenbare motieven en een onderliggende metafysica. Ook de gelaagde techniek en het intense kleurgebruik dragen bij aan het dubbelzinnige karakter van zijn werk waardoor de toeschouwer al kijkend en denkend langzaam dieper doordringt. Door in zijn werk ieder keer een expressief kleurpalet toe te passen, roept Van Hemert in al zijn ‘tekeningen’, zoals hij die zelf noemt, emoties, intimiteit en confrontatie op.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Frank van Hemert | Nieuw in Nederland

  Het Museum Van Bommel van Dam in Venlo heeft het werk ‘Flowers of romance’ van Frank van Hemert aangekocht. In deze video geeft de kunstenaar een toelichting op dit werk en andere werken op de tentoonstelling.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Frank van Hemert | Haags gemeente Museum – Kunstmest

  In het Haags Gemeente Museum zijn 124 werken van Frank van Hemert bijeen gebracht. Wandelend door de tentoonstelling geeft Van Hemert een toelichting op zijn werken.

  Lees meer