Informatie Download
Cornelius Rogge 1932 Amsterdam (Nederland) -

Toren 1985

Het oeuvre van beeldhouwer Cornelius Rogge bestaat uit een opeenvolging van ‘families’ van werken die op het oog dikwijls zeer verschillend zijn. Al deze werken hebben gemeen dat ze associaties oproepen met onbekende werelden en vergeten rituelen uit een ver verleden. Hij wil slechts attributen aanreiken die associaties op gang brengen. Volgens hem wordt een kunstwerk niet bewust gecreëerd, maar bestaat het al ergens in de maker, die het vervolgens ontdekt, onthult en opgraaft. Hij daalt af in de krochten van zijn ziel om een vorm te vinden voor flarden van herinneringen en halfvergeten indrukken. Het resultaat is een zeer persoonlijke mythologie, die geen afgeronde verhalen of logische inhoud kent. Het werk van Cornelius Rogge gaat ook over tijd. Over wat tijd met ons en met de wereld doet. Hij is eigenlijk een vierdimensionale beeldhouwer.

 • Bamboe

  De naam bamboe is afkomstig uit het Maleis en in vrijwel alle talen bekend (als bambu, bamboo enz.). De holle stengels bestaan uit dichte parallelle vezelbundels. De stam kan wel dertig meter lang worden en in diameter wel meer dan 25 centimeter.

  Lees meer
 • Papier-maché

  Papier-maché (Frans: Papier-mâché, gekauwd papier) is een materiaal op basis van papier met lijm. Een plafond van papier-maché vindt men in Nederland op Paleis Soestdijk en in de grote hal van het Groningse hoofdstation in de stad Groningen.

  Lees meer
 • Wie is Cornelius Rogge?

  Cornelius Hendrik Rogge (1932) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar en tekenaar. Hij is een vertegenwoordiger van de moderne kunst uit de periode na de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt gerekend tot de top van de huidige beeldend kunstenaars.

  Lees meer