Informatie Download
Peter Struycken 1939 Den Haag (Nederland) -

Structuur II A 1967

 • Wat is de Biënnale van São Paulo

  De Biënnale van São Paulo (officieel: Bienal Internacional de Arte de São Paulo of Internationale Biënnale van São Paulo) is een kunstevenement dat om de twee jaar in de Braziliaanse stad São Paulo wordt gehouden. Het evenement werd in het begin van de jaren vijftig voor het eerst georganiseerd en vindt sinds de tweede editie plaats in het Ibirapuerapark.

  Lees meer
 • Wie is Peter Struycken

  Peter Struycken is een Nederlands beeldend kunstenaar en kleurdeskundige. Hij maakt non-figuratief werk met verschillende kunstmedia, onder meer schilderijen, tekeningen, geweven werk, ruimtelijke vormen, film, video, digitale media en vormgeving van binnen- en buitenruimtes (vaak met behulp van computer gestuurd licht). Peter Struyckens werk is meestal non-figuratief of decoratief. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van zijn ontwerpen van ruimten, binnenshuis en in de open ruimte.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Een blik in de visie van Peter Strucken

  "Ik ben op zoek om me bewust te maken van wat ik zie." Peter Struycken legt in deze video uit hoe en waarom hij kijkt en observeert. Naar aanleiding van de uitreiking van de Heineken Prijs voor Kunst 2012.

  Lees meer