Informatie Download
Kunc Milan 1944 Praag (Tsjecho-Slowakije) -

Zonder titel 1994

In de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw studeert Milan Kunc aan de kunstacademies van Praag en Düsseldorf. In zijn academietijd begint hij oude meesters te kopiëren. Hij experimenteert met verschillende kunstvormen en technieken. Eind jaren zeventig concentreert hij zich volledig op de schilderkunst. Milan Kunc schildert figuratieve doeken met vrolijke, felle kleuren. Hij creëert droomvoorstellingen waarbij hij overdrijving, vervreemding en humor inzet. In de jaren tachtig wordt hij gezien als de Oost-Europese representant van de pop-art. Binnen deze figuratieve kunststroming staat het gebruik van populaire symbolen van de consumptiecultuur, ironie en vervreemding centraal. Daarnaast brengt hij verschillende kunsthistorische stijlen samen in zijn werk, zoals kubisme, surrealisme, sociaal realisme en folkloristische kunst. Milan Kunc gebruikt in zijn werken herkenbare symbolen en motieven. Zo creëert hij verhalende voorstellingen met een inhoud. Hoewel de beelden vrolijk en sprookjesachtig aandoen, bevatten ze veelal een serieuze, morele boodschap. Met zijn werken plaatst hij kanttekeningen bij het leven van alledag. Zijn allegorische beelden van het alledaagse leven zijn meestal niet voor één uitleg vatbaar. De schilderijen zitten vol dubbele bodems, raadsels en dubbelzinnigheden. Dit moet toeschouwers prikkelen en nieuwe inzichten verschaffen over de gelaagdheid van de werkelijkheid.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Milan Kunc provádí svou výstavou Amor a Psyche

  In deze film krijgt u een rondleiding door de tentoonstelling met werken van Milan Kunc te zien. De film is gepubliceerd in 2010 en duurt 6 minuten.

  Lees meer
 • Wie is Milan Kunc?

  Milan Kunc (Praag, 1944) is een Tsjechisch-Duits kunstschilder. Hij werd rond 1982 bekend met zijn werk tijdens de opkomst van de Nieuwe Wilden. Hij woonde en werkte in Keulen, Rome, New York alsook in Den Haag en hij keerde in 2004 terug naar Praag.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Gezichten

  In deze film over Milan Kunc worden afbeeldingen van gezichten getoond. Deze korte film is gepubliceerd in 2012.

  Lees meer