Informatie Download
Ine Vermee 1954 Tilburg (Nederland) -

Zonder titel 2002

Ine Vermee wordt geprezen om haar abstract geometrische kunst, minimalisme en systematisch kleuronderzoek. Zij is minder geïnteresseerd in het persoonlijk handschrift, maar meer in het procedé van vervaardiging. Zo heeft zij werken gemaakt met acryl, grafiet, lak, email, textiel en inkjet. Uiteenlopende technieken die verschillende resultaten opleveren wat betreft oppervlak, textuur, licht- en kleurwerking. Voortdurend gaat het hierbij om de vraag hoe de kleuren en kleurnuances zich tot elkaar verhouden, zich in reeksen en gradaties tonen en hoe met verschillende materialen en technieken uiteenlopende resultaten bereikt kunnen worden. Het resultaat is een kunstwerk dat evenveel wordt gedefinieerd door de omgeving als door zijn eigen inbreng. En dat is precies de kwaliteit waarmee Ine Vermee aan de minimale kunst een nieuwe en eigentijdse betekenis geeft.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Zeefdruk

  Zeefdruk is een ambachtelijke techniek. In deze video wordt stap voor stap een duidelijke demonstratie van de zeefdruktechniek gegeven.

  Lees meer
 • Acrylverf

  Acrylverf of polymeerverf is een sneldrogende verf die bestaat uit een kleurend pigment met een bindmiddel van kunststof polymeerhars.

  Lees meer