Informatie Download
Corrie de Boer 1932 Leeuwarden (Nederland) -

'Lingam' 1990

Begin jaren tachtig richt Corrie de Boer zich vooral op tekenen. De aankoop van een bijzondere elipsvormige steen uit India, de lingam, in India het symbool voor het universum en de erotiek, was aanleiding voor de reeks grote werken die de titel "Lingam" dragen: ovale vormen opgebouwd uit geconcentreerde sobere tekens, in één heftige, maar beheerste beweging aangebracht. Het tekenen vormt vanaf midden jaren tachtig de basis van haar werk. Het ene moment op transparant papier, het andere met behulp van bestaande kaarten en collages.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  ZERO in het Kwadraat: wit linnen reliëfs

  In de video vertelt Corrie de Boer over haar wit linnen reliëfs. De video was te zien in de tentoonstelling ZERO in het kwadraat in 2015 in het Textielmuseum.

  Lees meer
 • Corrie de Boer

  Cornelia (Corrie) de Boer (Leeuwarden, 1932) is een Nederlands collagist, tekenaar en textielkunstenaar. Begin jaren 70 trad zij als kunstenares naar buiten. Ze kreeg bekendheid met spierwitte, linnen reliëfs, waarin het lijnwerk voor haar centraal stond.

  Lees meer
 • Lingam

  Een lingam is in het hindoeïsme een fallusvormig, langwerpig voorwerp, meestal een kleine pilaar of zuil, dat de scheppingskracht van de god Shiva representeert. Tijdens een ritueel wordt melk of water over de lingam gegoten. Vervolgens worden er bloemen op gelegd. De lingam representeert het mannelijke.

  Lees meer
 • Semna van Ooy

  Semna van Ooy (Amsterdam, 1961) is een Nederlands beeldhouwer en tekenaar. Zij is een dochter van de kunstenares Corrie de Boer.

  Lees meer