Informatie Download
David Bade 1970 Willemstad (Curaçao) -

Walter

De installatie ‘Walter’ is bij de Twente Biennale 2015 tentoongesteld in het Balengebouw in Enschede.

De werkwijze die David Bade hanteert is procesmatig en intuïtief te noemen. Pas tíjdens het werken krijgen zijn beelden hun definitieve vorm. Het materiaalgebruik varieert van ‘objects trouvés’ uit onze wegwerpmaatschappij tot natuurlijke materialen, zoals takken, klei, krijt, papier en linoleum. Ook piepschuim is een middel waarin Bade zijn ideeën vormgeeft. Het is hiervoor zeer geschikt, omdat dat materiaal de spontane expressie die hij nastreeft mogelijk maakt. Naast ruimtelijk werk maakt Bade veel verhalende tekeningen, die hij vaak als onderdeel van zijn installaties gebruikt.

De installaties die David Bade presenteert zijn altijd complexe samenvoegingen van allerlei tweedimensionale en driedimensionale elementen. De installaties maken een chaotische indruk, het zijn momenten uit een proces, die tijdelijk gefixeerd zijn in een expositie. Dit betekent niet dat het proces dan afgerond is. Bade kan hier na de expositieperiode mee verder gaan en onderdelen hergebruiken voor een volgende show.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Koempels 2015

  In december 2015 reisde kunstenaar David Bade een dag af naar Amsterdam met zijn mobiele atelier. Zijn komst vormde het sluitstuk van de tentoonstelling Koempels bij Framer Framed.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  David Bade over 'Het beeld dat nog gemaakt moet worden' (2007)

  In deze korte film geeft David Bade zelf tekst en uitleg over het ontstaan van zijn werken in zijn tentoonstelling.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Overzichtstentoonstelling 2010

  Story2tell interviewt kunstenaar David Bade bij zijn voorbereidingen op de overzichtstentoonstelling in 2010. De reportage werd uitgezonden bij Vrouw Zoekt Kunst van de NTR.

  Lees meer