Informatie Download
Arno Kramer 1945 Winterswijk (Nederland) -

Zonder titel 2017

Arno Kramer is een groot pleitbezorger van de tekenkunst in Nederland en hij organiseerde al diverse tentoonstellingen met een hele rits aan collega’s. Zelf werkt Arno Kramer ook in diezelfde breedte van de lijn, de vlek, het potlood, de aquarel en ladingen houtskool die de tekenkunst beslaat. Zijn werk is daarmee afwisselend figuratief en abstract, of beiden tegelijk op zowel grote als kleine formaten. Een alleskunner dus. Ondanks die breedte pik je een Arno Kramer direct tussen 100 andere kunstenaars uit. Dat zit hem dus niet in de formele omstandigheden van het werk, want die wisselen heel veel. Dat zit hem dus ook niet in de stijl, want die heeft hij eigenlijk niet door die enorme breedte. Al valt het gebruik van de hazen en ander wild natuurlijk wel op. Maar de poëzie in het werk, iets wat verder bijna onbenoembaar is. Al zijn werken roepen een sfeer op van een lichte zwaarmoedigheid. Ondanks de zwaarte van zijn werken en de dromerigheid, zorgt het tekenkunstige en het papier of de wand ervoor dat het niet tragisch zware doeken worden.

 • Wie is Arno Kramer

  Arno Kramer (1945) is een Nederlandse beeldend kunstenaar, curator en dichter. Hij heeft zich in de loop der jaren steeds meer toegelegd op het tekenen. Naast de tekeningen op papier maakte hij ook grote werken direct op de muur.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Arno Kramer vertelt

  Tekenaar en curator Arno Kramer is deelnemer van DIS en introduceert zichzelf. Voor DIS is hij gekoppeld aan beeldend kunstenaar Linde Gadellaa.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  "Het ontstaan van een kunstwerk" Arno Kramer

  In september 2017 heeft kunstenaar Arno Kramer in het Rijksmuseum Twenthe een muurschildering gemaakt. De muurschildering is te bekijken in het Rijksmuseum Twenthe!

  Lees meer