Informatie Download
Cornelius Rogge 1932 Amsterdam (Nederland) -

Zonder titel 1995

Cornelius Rogge laat hier zien dat, ondanks de vaak aanwezige autonome visuele kwaliteit, werk op papier veelal een cruciale rol speelt in de totstandkoming van zijn driedimensionale werk. In feite gaat het om een fascinerende hoeveelheid 'stuwingsmateriaal', zoals de kunstenaar het zelf noemt, die de opmaat vormen tot zijn sculpturen. In andere gevallen lijkt de handeling zelf centraal te staan of blijkt een grote mate van experimenteerdrift aan de werken ten grondslag te liggen. Gesteld kan worden dat zijn werken op en in papier blijk geven van een talent voor het hanteren van poëtischer en verfijnder materialen dan brons, ijzer en hout. Materialen waarvan hij zich doorgaans bedient als echte beeldhouwer.

 • Wie is Cornelius Rogge?

  Cornelius Hendrik Rogge (1932) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar en tekenaar. Hij is een vertegenwoordiger van de moderne kunst uit de periode na de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt gerekend tot de top van de huidige beeldend kunstenaars.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Zeefdruk

  Zeefdruk is een ambachtelijke techniek. In deze video wordt stap voor stap een duidelijke demonstratie van de zeefdruktechniek gegeven.

  Lees meer