Informatie Download
Toon Verhoef 1946 Voorburg (Nederland) -

Zonder titel 1976

  • Oliepastel

    Oliepastel is een teken- en schildermateriaal, niet te verwarren met het verwante waskrijt en het veel oudere vetkrijt. Het bestaat uit zeer vette krijtstiften, die in 1924 oorspronkelijk voor kinderen werden ontwikkeld, maar die al snel door kunstenaars werden overgenomen. Het grote voordeel van oliepastel is dat er direct gewerkt kan worden op een vel papier. Voor het oorspronkelijke doel: de directe expressie, is het daarom uiterst geschikt.

    Lees meer
  • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

    OgenOpSteeltjes

    Een film over Toon Verhoef over zijn werk in Museum De Pont.

    Lees meer
  • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

    In het atelier

    In deze documentaire ‘Het niet kloppende moet wel kloppen’ van Henneke Molhoek en Menno Grootveld uit 2013 vertelt Toon Verhoef over de voorbereiding en totstandkoming van zijn werken.

    Lees meer
  • Wie is Toon Verhoef?

    Anthonie Wilhelmus (Toon) Verhoef (1946) is een Nederlands schilder, keramist, installatiekunstenaar en academiedocent. Na een jaar aan de Amsterdamse Rijksacademie (1965-1966), studeerde hij kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Zuid-Afrika (1966-1968) in Johannesburg. Hij vervolgde zijn opleiding bij Ateliers '63 in Haarlem. Hij won diverse prijzen voor zijn werk.

    Lees meer