Informatie Download
Han Schuil 1958 Voorschoten (Nederland) -

Zonder titel 1984

 • Aquarel

  Een aquarel (gewassen tekening) is een met waterverf gemaakt schilderij. Bij aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd. Karakteristiek is dat het kleurende pigment in een niet-gesloten laag wordt aangebracht, zodat het papier erdoorheen schemert. Ook wordt er geen dekkende verf (gouache) gebruikt, in het bijzonder geen dekkend wit. Het wit in een aquarel is dan ook altijd afkomstig van het papier.

  Lees meer
 • Wie is Han Schuil?

  Han Schuil (1958) is een Nederlandse kunstschilder. Sinds 1985 werkt hij meestal op aluminium. De oorsprong van de motieven van Schuil ligt in de alledaagse werkelijkheid. Halverwege de jaren negentig werd zijn werk complexer.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Filmproject MJCTV

  Dit is een project waarbij hedendaagse kunstenaars bij werk uit de collectie van Museum Jan Cunen in samenwerking met een professioneel filmmaker een informatief, maar vooral ook creatief filmpje maken bij het desbetreffende kunstwerk. De films bieden hierdoor een uniek inzicht in de fascinaties en verbeelding van de kunstenaars en de totstandkoming van kunstwerken uit de collectie.

  Lees meer