Informatie Download
Piet Warffemius 1956 Den Haag (Nederland) -

Zonder titel 2002

Piet Warffemius is gefascineerd door de natuur, met name door de grote rijkdom van planten en bomen. Hij zoomt in op details. Het grote geheel is hem naar eigen zeggen te ingewikkeld. Hij verwondert zich over vertakkingen, splitsingen, kleurverschillen, merkwaardige uitstulpsels en gaat daarmee aan de slag. Zijn brons- en stalen sculpturen zijn sterk geabstraheerd maar ook monumentaal evenwichtig en poëtisch, sober en stoer. De schilderijen van de laatste tijd zijn juist veel lichter en vrijer geworden. Licht en transparantie zijn hier zeer belangrijk.

Piet Warffemius is in staat om met een paar sobere vormen sterke beelden neer te zetten die zich vastbranden op je netvlies. De combinaties en herhalingen van vormen die hij kiest, zijn even simpel als doeltreffend. Daarbij is de schoonheid die zich openbaart het best te omschrijven als schuchter introvert en fijnzinnig gelaagd. Zo voegt Warffemius met zijn bomen een nieuwe betekenis toe aan het al bestaande. In zijn werk is de boom symbool voor de nimmer te doorgronden relatie tussen aardse en niet –aardse zaken.

  • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

    Warffemius-i'm a tree part two

    Op deze film kunt u zien hoe kunstenaar Piet Warffemius een wandschildering maakt in de ruimte waar zijn sculpturen staan tentoongesteld.

    Lees meer