Informatie Download
Leo Vroegindeweij 1955 Dirksland (Nederland) -
Marcel Kalksma -
Handmade Prints, Amsterdam -

Zonder titel 1992

Leo Vroegindeweij maakt beelden en werken op papier. In zijn werk staan basale principes als vorm en tegenvorm, positief en negatief, materialiteit, textuur en oppervlak centraal. Begin jaren tachtig ontstaan sculpturen die zijn gemaakt van lood en messing. Deze materialen knipt, vouwt en plooit hij tot complexe, soms enigszins barokke vormen. Als uitgangspunt kiest Vroegindeweij altijd heldere, geometrisch gevormde platen, die als complementaire delen uit een grondvlak worden gesneden. Later gaat hij ook in beton of cement gegoten vormen in zijn beelden opnemen.

Het werk op papier van Vroegindeweij ontwikkelt zich parallel aan het ruimtelijk werk. Ook hier gaat het om vormen en contravormen, positief en negatief en verwisselbaarheid van voor- en achtergrond. Uit deze serie van 69 houtdrukken blijkt ook zijn voorliefde voor wiskundige modellen. In de verschillende bladen analyseert hij als het ware het bewegingsverloop van de oranje cirkel.

  • Wie is Leo Vroegindewij?

    Leo Vroegindeweij (1955) is een Nederlandse beeldhouwer. Vroegindeweij werd vooral bekend door zijn kwetsbare gevouwen beelden uit lood. Hij exposeerde zowel nationaal als internationaal.

    Lees meer