Informatie Download
Neil Wilkin 1959 Portsmouth (Groot-Brittannië) -

Seed 2

Neil Wilkin is afgestudeerd in North Staffs Poly in 1981 en hij heeft zijn ongekende kennis en ervaring in de British Studio Glass-beweging verder ontwikkeld. Tegenwoordig heeft hij de neiging om componenten te gebruiken, die slim zijn ontworpen met roestvrij staal om zijn prachtige kunstschilderingen en kroonluchters te vormen, met gebruik van zowel lampwerkzaamheden als oven en pick-up stijlen van warm glas.

"Als kind wilde ik geoloog zijn. Mijn vader introduceerde mij in materialen en wetenschap door zo veel verschillende elementen naar huis te brengen als hij kon en ik herinner mij glanzende metalen, zwarte koolstof en levendige gele zwavel. De geologie onder onze voeten vormt en kleurt ons milieu in alle opzichten, van het roestige ijzererts van de rode Australische outback, naar de zonneschijn op de grond, niet in de laatste plaats de regen in de groene walvisachtige heuvels waar de gevouwen rotsen alles ondersteboven draaien.

Het was kleur en warmte die me naar de oven brachten. Ik ben met mijn handen begonnen als een pottenbakker en bleef geobsedeerd door het vuur en maken van glas. In de afgelopen 10 jaar heb ik gereisd en gewerkt met verschillende materialen en methoden, maar ik voel mezelf meer thuis voor de oven. Als ik glas blaas gedragen de kleuren in glas zich als lagen van rots; hard en zacht, ze absorberen en verzenden warmte, net alsof ze licht maken. De uitdaging in mijn nieuwe werk is om het te laten stromen, maar tegelijkertijd deze lagen te laten trekken en tekenen, een combinatie van verfijning en vrijheid. "

  • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

    Glasblazen

    Op de korte film zien we Neil Wilkin aan het werk in de glasblazerij.

    Lees meer