Informatie Download
Silvia B. 1963 Utrecht (Nederland) -

Le Fou 2009

Le Fou slaapt in een museumzaal vol lekkernijen, verleidingen, spelletjes en muziek uit een ander tijdperk. Hij maakt deel uit van de kleine serie Les plus Beaux II. Aangezien Les plus Beaux I een bende jonge kinderen is die bruist van verlangen, adrenaline en decadentie, worden de kinderen van deel II na het feest betrapt, in rust / slapend / bewusteloos / verspild / dood. Hun eerste show was in galerie Ron Mandos met foto's van Ruud van der Peijl van jonge jongens, bevroren als paspoppen, neerkijkend op mijn jongens als paspoppen die tot leven werden gebracht om vervolgens weer te sterven - een combinatie van stof tot nadenken. Le Fou was ook te zien in She / Me van Stedelijk Museum Zwolle. Eigenlijk is Le Fou noch vrouwelijk, noch mannelijk, maar een geslachtloos kind. Een jongen die zijn kansen waagde, maar les yeux gaat niet voorbij. Nu lijkt zijn reis ten einde te zijn gekomen bij Rijksmuseum Twenthe waar hij is geadopteerd door Ars longa, vita brevis.

  • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

    Bont, wat moet je ermee?

    In deze serie komen op ludieke wijze verschillende mensen aan het woord die originele oplossingen hebben bedacht voor het bontoverschot. In deel 4 worden vragen gesteld aan kunstenares Silvia B.

    Lees meer
  • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

    Newthex | Street-artwork statue Ultra Groningen by Silvia B

    De Groningse Kunst-op-Straatprijs 2018 is voor het kunstwerk Ultra aan de Emmasingel. Het beeld van kunstenares Silvia B. kreeg de meeste stemmen in de door het CBK Groningen georganiseerde publieksverkiezing. Newthex hielp de kunstenares met het ontwerp en realisatie van de draagconstructie van de jurk.

    Lees meer