Informatie Download
Charles Eames 1907 St. Louis MO (Verenigde Staten) - 1978 St. Louis MO (Verenigde Staten)
en Ray Eames 1912 Sacramento CA (Verenigde Staten) - 1988 St. Louis MO (Verenigde Staten)

Stoel: model DKX 1951

Voor de serie van DK-stoelen uit 1951 gebruikte het beroemde Amerikaanse designers echtpaar Charles & Ray Eames dezelfde onderstellen en vormen als bij hun Plastic Shell Group uit 1948. In plaats van plexiglas gebruikte ze alleen een kuip van stalen gaas. Ook de zijkant van de zitting is gemaakt van een zwaarder kaliber draad, en is dubbel, om de stoel voldoende steun te geven. De stoelen waren ook beschikbaar volledige bekleding of bekleding die uit twee losse stukken bestaat. De stoelen werden tussen 1951 en 1961 geproduceerd door de Banner Metals voor Herman Miller.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  The design genius of Charles and Ray Eames

  The legendary design team Charles and Ray Eames made films, houses, books and classic midcentury modern furniture. Eames Demetrios, their grandson, shows rarely seen films and archival footage in a lively, loving tribute to their creative process.

  Lees meer
 • Charles en Ray Eames

  Charles Eames (1907 - 1978) was een Amerikaans ontwerper, architect en filmregisseur. Hij is samen met zijn tweede vrouw Ray verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw.

  Lees meer