Informatie Download
Peter Struycken 1939 Den Haag (Nederland) -

Kleur 176 1978

 • Wat is kleurcontrast

  Kleurcontrast is een term uit de beeldende kunst die aangeeft dat kleuren elkaar kunnen versterken of verzwakken door de invloed die zij bij waarneming op elkaar lijken te hebben.

  Lees meer
 • Testbeeld kleuren TV

  Een testbeeld is een (grotendeels) stilstaande afbeelding die ontworpen is om met name servicemonteurs en antenne-installateurs behulpzaam te zijn bij het instellen, afregelen en controleren van zwart-wit en kleuren televisie-ontvangers. Ontworpen door Peter Struycken.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Kunst maakt kunst

  Digitaal kunstwerk van Peter Struycken als basis 3d animatiemodel.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Video van een interview met Peter Struycken over kleur

  Peter Struycken is kleurdeskundige en vraagt zich in dit video document af wat kleur is en hoe de mens de kleur ervaart. Hij gebruikt computerprogramma's om deze vraag te beantwoorden.

  Lees meer
 • Wat is kleur

  Kleur is een eigenschap van licht die wordt bepaald door de verschillende golflengtes waaruit dat licht is samengesteld. Mensen nemen licht waar wanneer elektromagnetische straling met een golflengte tussen 750 en 400 nanometer het oog bereikt. De samenstelling van golflengtes wordt het spectrum genoemd. De kleur van een oppervlak wordt bepaald door het deel van het licht dat door dat oppervlak wordt weerkaatst.

  Lees meer