Informatie Download
Eibert Draisma 1966 Lusaka (Zambia) -

Robot Tic206D 1997

Eibert Draaisma is ontwerper, uitvinder en kunstenaar. In zijn atelier werkt hij aan tal van bijzondere producten: wijnglaslampen, zingende kamerplanten of een computergestuurde nachtegaal. Hij is de homo ludens - de spelende mens - bij uitstek: “Door te spelen met uiteenlopende mogelijkheden hoop ik mensen te inspireren om dat ook te gaan doen, zodat we spelenderwijs de wereld kunnen verbeteren”.

De kinetische installaties van Eibert Draaisma ontstaan door te spelen, experimenteren, mislukkingen en weer doorgaan. Niet een van te voren bepaald idee is leidend, maar de mogelijkheden die zich in het proces voordoen. Het draait niet om het zoeken, maar om het vinden: het vinden van nieuwe beelden en nieuwe ervaringen. Maar ook het vinden van onverwachte schoonheid in het alledaagse. De prachtige Robot Tic206D is een voorbeeld van zijn creatieve, speelse en innovatieve experimenteerkracht. En dat is ook de tip van Eibert Draaisma aan iedereen die uitvinder wil worden: experimenteer! Focus op de dingen die je fascineren en waar je blij van wordt. En trek je vooral niets aan van wat anderen van je vinden.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Battery Eaters on-the-job!

  Hier kun je zien wat Battery Eaters doen waar ze goed in zijn! Wist je dat elke batterij die je weggooit eigenlijk nog stroom bevat?

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Maak je eigen Aap Deco!

  Maak je eigen Aap Deco (een echte Battery Eater!) Je ziet Eibert Draisma aan het werk in zijn atelier.

  Lees meer