Informatie Download

Zonder titel 1966

 • Wat is abstracte kunst?

  Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst waarin niet altijd wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en er geen zaken uit de reële wereld hoeven te zijn afgebeeld. Er kunnen onderliggende principes zichtbaar gemaakt met vormen en kleuren, ritmes en contrasten. De abstracte kunst ontstond aan het begin van de 20e eeuw en kwam tot uiting in de beeldhouwkunst en schilderkunst. Verder vindt ze nog steeds aanhangers in de hedendaagse kunst.

  Lees meer
 • Wie is Peter Struycken

  Peter Struycken is een Nederlands beeldend kunstenaar en kleurdeskundige. Hij maakt non-figuratief werk met verschillende kunstmedia, onder meer schilderijen, tekeningen, geweven werk, ruimtelijke vormen, film, video, digitale media en vormgeving van binnen- en buitenruimtes (vaak met behulp van computer gestuurd licht).

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Wat is abstracte kunst?

  Documentaire waarin kunstenaar en kunstcriticus Matthew Collins de opkomst van abstracte kunst van de laatste 100 jaar in kaart brengt. Hoe reageren we op abstracte kunst? Staat abstracte kunst ergens voor of moet je dit gewoon begrijpen. Een video in de Engelse taal

  Lees meer