Informatie Download
Leo Gestel 1881 Woerden (Nederland) - 1941 Hilversum (Nederland)

Landschap Mallorca 1914

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Bergense School en Groninger Ploeg in Singer

  Collectionneur Renee Smithuis schonk genereus aan het Singer Museum Bergense School en Groninger Ploeg latere periode. Er zijn schilderijen hier toegevoegd om een ruimer beeld te krijgen van de Bergense School, de laatste 18 Groningse Ploeg schilderijen hier getoond zijn wel in zijn geheel geschonken.

  Lees meer
 • Wat is de Bergense school

  Groep voornamelijk Nederlandse expressionistische kunstenaars, na de eerste wereldoorlog grotendeels gevestigd in Bergen. Werden de Groninger expressionistische kunstenaars vooral door het Duitse expressionisme beïnvloed, de schilders van de Bergense School richtten zich onder invloed van Henri le Fauconnier vooral op Frankrijk. Hun werk kenmerkt zich doorgaans door een somber, bruin en donker, kleurgebruik, vereenvoudigde vormen en een evenwichtige compositie.

  Lees meer
 • Wie was Leo Gestel

  Leendert (Leo) Gestel ( 1881 - 1941) was een Nederlands kunstschilder en boekbandontwerper. Leo Gestel ontwikkelde een luministische stijl, die hij gebruikte voor het schilderen van landschappen rond Woerden. Later gebruikte hij een meer kubistische stijl en op het eind veel de expressionistische stijl. Ook werd hij beïnvloed door het fauvisme.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Bergense school video

  Info over twee kunstenaars van de 'Bergense School'; Leo Gestel en Matthieu Wiegman.

  Lees meer