Informatie Download
Arno Kramer 1945 Winterswijk (Nederland) -

Zonder titel 1989

Arno Kramer blijft in zijn poëtische tekeningen, onafhankelijk van het formaat, altijd op zoek naar weerstand die hem verder moet brengen naar het uiteindelijke resultaat. Hij verbeeldt die weerstand door het zichtbaar aftasten naar de balans tussen de abstracte en figuratieve delen in het werk. In het onderwerp van zowel zijn tekeningen als zijn gedichten blijft de natuur met zijn dieren een belangrijke aanleiding. In de tekeningen van soms wel 200 x 360 cm regeren dieren als hazen, zwanen en herten. Een enkele keer is het een landschap, een ‘verguisd’ Iers stadje of de stad New York. De keuze tussen houtskool, krijt en potlood bepaalt de sfeer in het werk zoals de toon in een gedicht.

 • Krijt (grafisch materiaal)

  Kunstschilders gebruiken krijt als schetsmateriaal of als voorbereiding voor een schilderij. Het is bekend van tekeningen van oude meesters. Het wordt tegenwoordig gebruikt in de vorm van potloden of staafjes.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Arno Kramer vertelt

  Tekenaar en curator Arno Kramer is deelnemer van DIS en introduceert zichzelf. Voor DIS is hij gekoppeld aan beeldend kunstenaar Linde Gadellaa.

  Lees meer