Informatie Download
Charles Eames 1907 St. Louis MO (Verenigde Staten) - 1978 St. Louis MO (Verenigde Staten)
en Ray Eames 1912 Sacramento CA (Verenigde Staten) - 1988 St. Louis MO (Verenigde Staten)

Schommelstoel: model RAR (Rocking Armchair Rod) 1952

De RAR schommelstoel van Charles & Ray Eames is één van hun meest herkenbare ontwerpen. RAR staat voor Rocking Armchair Rod, oftewel een schommelstoel met een frame van staafjes. De kuip is gemaakt van plexiglas. Het schommelgedeelte is gemaakt van hout. De RAR schommelstoel past in een serie kuipstoelen van plexiglas die Charles & Ray Eames vlak na de oorlog ontwierpen. Het gebruik van plexiglas en het frame van ijzeren pinnen, dat eigenlijk te dun lijkt om op te kunnen zitten, maakt deze stoel erg bijzonder. Het speelse schommelstoel-element maakt dit ontwerp iconisch.

 • Charles en Ray Eames

  Charles Eames (1907 - 1978) was een Amerikaans ontwerper, architect en filmregisseur. Hij is samen met zijn tweede vrouw Ray verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  The design genius of Charles and Ray Eames

  The legendary design team Charles and Ray Eames made films, houses, books and classic midcentury modern furniture. Eames Demetrios, their grandson, shows rarely seen films and archival footage in a lively, loving tribute to their creative process.

  Lees meer