Informatie Download
David Teniers de Jonge 1610 Antwerpen (België) - 1690 Brussel (België)

Kaartspelers in een herberg z.j.

 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Slideshow

  Dit YouTube-filmpje geeft een goede indruk van het oeuvre van deze kunstenaar. Dit is deel 1; deel 2 wordt in de rechter kolom weergegeven.

  Lees meer
 • Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen

  In 1662 nam David Teniers II het initiatief voor het oprichten van de Antwerpse Academie in de schoot van het Sint-Lucasgilde, waar jonge kunstenaars konden leren tekenen en boetseren. Deze op twee na oudste kunstschool in Europa bestaat nog altijd.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Object lesson at Christie’s

  David Teniers II schilderde het onderwerp van kaartspelende mannen in een herberg meerdere malen. In dit filmpje van Christie’s Londen (4 minuten) wordt verteld over hun onderzoek naar de herkomst van een eender werk van David Teniers de Jonge met de titel “Peasants playing cards in an interior”.

  Lees meer
 • Wie was David Teniers de Jonge?

  David Teniers de Jonge of David Teniers II (1610 – 1690) was een Zuid-Nederlands schilder. Hij was buitengewoon productief en maakte vele honderden schilderijen. Hij blonk vooral uit in taferelen van het boerenleven, maar schilderde ook galante en militaire scènes, stillevens, landschappen, portretten en religieuze afbeeldingen.

  Lees meer