Informatie Download
Toon Verhoef 1946 Voorburg (Nederland) -
Kees Maas 1953 Eindhoven (Nederland) -

Atlas 1997

 • Wie is Toon Verhoef?

  Anthonie Wilhelmus (Toon) Verhoef (1946) is een Nederlands schilder, keramist, installatiekunstenaar en academiedocent. Na een jaar aan de Amsterdamse Rijksacademie (1965-1966), studeerde hij kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Zuid-Afrika (1966-1968) in Johannesburg. Hij vervolgde zijn opleiding bij Ateliers '63 in Haarlem. Hij won diverse prijzen voor zijn werk.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Zeefdruk

  Zeefdruk (ook: serigrafie) is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textielbedrukking, affiches en kunstdrukken. Ook wordt deze techniek industrieel toegepast voor de productie van bijvoorbeeld printplaten en zonnecellen. Een prent in deze grafische techniek wordt een 'zeefdruk' of 'serigrafie' genoemd.

  Lees meer
 • Bevrijdingsraam in De Nieuwe Kerk

  Het Bevrijdingsraam is een gedenkraam in De Nieuwe Kerk in Amsterdam ter herinnering aan vijftig jaar bevrijding. Verhoef ontwierp in 1995 geen traditioneel glas-in-loodraam, maar koos voor een combinatie van glas en albast. Het mocht niet te anekdotisch worden en Verhoef wilde symboliek zoveel mogelijk vermijden. Hij wilde het juist stil en onnadrukkelijk houden. Uiteindelijk bleef de tegenstelling donker-licht over, tussen het grijsgroene glas en het lichte albast, maar met een onscherpe scheidingslijn.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  De Pont museum

  Kunstenaar Toon Verhoef heeft speciaal voor De Pont museum een werk gemaakt in een serie van 25.

  Lees meer