Informatie Download
Willem Hussem 1900 Rotterdam (Nederland) - 1974 Den Haag (Nederland)

Twee graanstengels 1924

 • De Nieuwe Haagse School

  De Nieuwe Haagse School is een beweging in de beeldende kunst uit de jaren vijftig en zestig van de 20e eeuw. In de periode 1960-1967 ontstond daarin de groep Fugare, waartoe ook Willem Hussem behoorde. De Fugare-leden hielden zich bezig met abstracte, abstraherende en experimentele kunst. Bij doorklikken op de website onder deze link is meer te lezen over de groep Fugare en Willem Hussem.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Houtsnede

  De houtsnede is een grafische techniek, waarbij met speciale gutsen in een zachte houtsoort een tekening wordt uitgesneden. Het is een hoogdruktechniek; de uitgekerfde delen worden als uitsparingen zichtbaar in de afdruk. In deze video een demonstratie van het houtsnedeproces.

  Lees meer
 • Wie was Willem Hussem?

  Willem Frans Karel Hussem (1900 – 1974) was een Nederlandse schilder, beeldhouwer en dichter. Zijn werk wordt gerekend tot de kunststroming de Nieuwe Haagse School.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Restauratie muurschildering

  Documentaire over de restauratie van de muurschildering van Willem Hussem in Theater Dakota, Den Haag Zuid-West.

  Lees meer
 • George Hendrik Breitner: Meisje in kimono

  Het elan van de Nieuwe Haagse School

  Een bruisend kunstleven met een heel eigen dynamiek. Dat had Den Haag in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw. Die dynamiek zie je terug in de tentoonstelling Het elan van de Nieuwe Haagse School. Maak kennis met een stroming uit een woelige tijd, in een expo met de Wassenaarse Knoestercollectie als basis.

  Lees meer