Informatie Download
Erwin Heerich 1922 Kassel (Duitsland) -

Zonder titel ca. 1968

De tekeningen en sculpturen van Erwin Heerich zijn gemaakt volgens exacte geometrische normen en gebaseerd op wiskundige logica en architectonische isometrie. Daarnaast speelt intuïtie een belangrijke rol bij Heerich. Hierdoor is het niet ongebruikelijk dat sculpturen die rationeel lijken, irrationeel worden.

Erwin Heerich beschouwde de gebouwen die hij sinds de jaren tachtig had ontworpen als inloopsculpturen. Met hen bracht hij pure vorm, compromisloze puristische schoonheid en praktische toepassing samen. Voor het museumeiland Hombroich ontwierp hij geen paviljoens maar ‘begaanbare sculpturen’ of ‘kapellen in het landschap’; een verwijzing naar het bijna sacrale karakter van de onderkomens voor de kunst, met hun dak van glas, hun strakke buitenmuren van gebruikte baksteen en hun witgepleisterde binnenwanden.

  • Erwin Heerich

    Erwin Heerich (1922 - 2004) was een Duitse graficus en beeldhouwer. Sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw ontwierp hij ook gebouwen, die hij zelf als van binnen begaanbare sculpturen beschouwde.

    Lees meer
  • Insel Hombroich

    Insel Hombroich in Neuss is al een kwart eeuw een bedevaartsoord voor kunstenaars en architecten. Erwin Heerich liet hier kubussen metselen uit grove bakstenen met dikke voegen. Ruwe paviljoens, van binnen strak gestuukt. Alles in een tijdloze pure vormentaal.

    Lees meer