Informatie Download
Alphons Freijmuth 1940 Haarlem (Nederland) -

"Wandelende tak" of "personage" 2002

Alphons Freijmuth heeft een wilde, abstract expressionistische stijl, met felle kleuren. Toch bevat zijn werk ook elementen van De Stijl en het constructivisme. Zijn onderwerpen zijn meestal figuurvoorstellingen, naakten en portretten. Hij is een veelzijdige kunstenaar. Hij is actief geweest als schilder, beeldhouwer, graficus, muurschilder en keramist. Zijn werk wordt gerekend tot de Nieuwe figuratie, waarvan hij een der oprichters was. Deze nieuwe visie op de schilderkunst ontstond na de Tweede Wereldoorlog uit onvrede met de gevestigde opvattingen over figuratie en het Expressionisme. Vanuit het abstraheren van de vorm creƫerden de kunstenaars van de Nieuwe Figuratie een geheel andere beeldtaal.

 • Brons

  Brons is een legering van koper en tin. Het tingehalte kan variƫren van ca. 10 tot 30%. De legering heeft een roodachtige tot gelige kleur, afhankelijk van het tingehalte. De periode in de geschiedenis waarin de mensheid op grote schaal gebruikmaakte van voorwerpen gemaakt van brons, heet traditioneel de bronstijd.

  Lees meer
 • Wie is Alphons Freijmuth?

  Alphons Freijmuth (ook wel Freymuth) (1940) is een Nederlandse schilder, beeldhouwer, graficus en keramist.

  Lees meer
 • Phasmatodea

  Wandelende takken en wandelende bladeren vormen samen een orde van insecten die Phasmatodea (of ook wel Phasmida) wordt genoemd. Ze hebben de kunst van de camouflage tot op grote hoogte gedreven en lijken sterk op al dan niet dorre takken of bladeren, zodat ze voor hun natuurlijke vijanden moeilijk te ontdekken zijn.

  Lees meer